Budgetplanning en beheer

Aan het einde van mijn geld houd ik nog een flink stuk maand over. Hoe krijg ik grip op mijn inkomsten en uitgaven?

Financiële Rust en orde

Rust en orde brengen en houden in de financiële situatie, vertrouwde handen helpt met budgetplanning en beheer.

Hoe doen we dat?

We maken samen een inventarisatie van de inkomsten en de uitgaven. Zo krijgen we een exact beeld van de financiële mogelijkheden. Hoeveel gaat er naar de vaste lasten? zijn die wel realistisch? Hoeveel blijft er over om vrij te besteden? Wat gaan we doen als er niet genoeg geld is voor de uitgaven? Op basis van een duidelijk budgetplan gaan we er voor zorgen dat er een stabiele financiële situatie gaat ontstaan. Voor de vaste lasten openen we een nieuwe bankrekening waarop ook het inkomen wordt bijgeschreven. Wij ontvangen uw rekeningen en zorgen voor tijdige betaling vanuit uw budget.

We voorkomen samen dat schulden oplopen of ontstaan. Als er schulden aanwezig zijn dan maken we afspraken over de terugbetaling. Een ander voordeel van budgetbeheer door vertrouwde handen is dat wij er steeds voor zorgen dat u gebruik maakt van alle beschikbare financiële faciliteiten.

Transparantie

Afspraken die we maken worden schriftelijk vastgelegd. Door toegang tot ons OnView systeem kunt u doorlopen zien hoe de financiën er voor staan. Wij houden u graag volledig op de hoogte.

Anders dan bij Bewind is er geen tussenkomst van de rechter. Budgetplanning en beheer is een goede oplossing als u in principe zelf in staat bent om uw uw financiën te beheren maar met onze hulp leert om elke euro zo goed mogelijk te besteden.

De kosten voor Budgetplanning en beheer zijn voor een éénpersoonshuishouden éénmalig €192,50 opstartkosten en daarna maandelijks €79,95. Voor een tweepersoonshuishouden zijn de opstartkosten €254,50 en maandkosten €92,50.

Zelfredzaamheid

Vaak wordt Budgetplanning en beheer tijdelijk ingezet met als doel om aan het einde van die periode weer zelfstandig de financiële touwtjes in handen te nemen. Door samen een plan van aanpak uit te werken dat gericht is op een zelfstandige toekomst en dat plan nauwgezet samen op te volgen kunnen we, door middel van coaching en geleidelijke overdracht zorgen voor een succesvol traject.

Neem contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek!

MAAK SNEL EEN AFSPRAAK